Over mij

Daniël studeerde, na het succesvol afronden van een MTS en HTS opleiding, met eervolle vermelding af aan de TU Delft bij prof. Dick van Gameren. In de architectuur van een ziekenhuis in Ethiopië combineerde hij voor eindgebruiker en samenleving bioclimatisch ontwerp met oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en aspecten van Evidence Based Design/Healing Environment.
Als architect en adviseur bij diverse bedrijven heeft hij een belangrijke rol gespeeld in toonaangevende projecten op het gebied van duurzaamheid. O.a. buitenHUIS – het eerste vrijstaande passiefhuis van Nederland, Nature’s Pride – in de top vijf duurzaamste logistieke gebouwen van Europa en het Hope University College in Ethiopië – een toonaangevend project op het gebied van sociale duurzaamheid.
In 2014 zijn iLINQ en RUACH Fonds opgericht om zijn droom, de wereld op duurzame wijze te helpen ontwikkelen, te concretiseren. iLINQ ontwikkelt integrale oplossingen vanuit People, Planet, Prosperity en Participation voor ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken. Dit kunnen zowel visies, strategieen en/of creaties zijn.
Voorbeelden zijn: de ontwikkeling van de kennisbank BIOBASED bouwen, duurzame revitalisatie van een UNESCO Suq in Bahrein, diverse vastgoed projecten in Amsterdam zoals de kantoren van Karl Lagerfeld, Oracle en het bijzondere transformatie project Westerpark-West. Een belangrijk project was de verduurzamingsstrategie van MVRDV waarbij een strategie is ontwikkeld en deze is geimplementeerd in internationale projecten. Onder andere als lid van de BNA is het initiatief genomen kennis te ontwikkelen en te publiceren over integrale samenwerking zodat snel op grote schaal verduurzaming toegepast kan worden. Deze informatie is te vinden op www.ontwerpdetoekomst.nl.
Ruach Fonds is opgericht om het maatschappelijke rendement van iLINQ en D.W. de Witte Holding verder te vergroten door het financiële rendement te investeren in maatschappelijke projecten, kennis te delen en netwerken te verbinden.

Daniël is als docent architectuur, duurzaamheid & innovatie verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en als gastdocent bij diverse instellingen. Daarnaast is hij maatschappelijk actief als bestuurslid van stichtingen. Vanuit de diverse rollen treedt hij op als (dag)voorzitter of spreker bij symposiums, brainstormsessies en ronde tafels.